Ο δρόμος του μπουκαλιού

Η “ζωή” των επιστρεφόμενων γυάλινων μπουκαλιών είναι ένας κύκλος.

Όλα τα μπουκάλια ξεκινάν τη ζωή τους στο εργοστάσιο κατασκευής. Στη συνέχεια, μεταφέρονται στα εργοστάσια των ποτών, όπου γεμίζονται.

Με φορτηγά ταξιδεύουν στα καταστήματα πώλησης.

Τα άδεια μπουκάλια επιστρέφονται πίσω στα καταστήματα και από κει στέλνονται και πάλι για γέμισμα στα εργοστάσια των ποτών.

Αυτό τον δρόμο ένα επιστρεφόμενο μπουκάλι μπορεί να τον κάνει μέχρι και 60 φορές. Μετά από τόσους πολλούς κύκλους, είναι τόσο “ταλαιπωρημένο”, που δεν μπορούμε πια να το χρησιμοποιήσουμε και πηγαίνει στην ανακύκλωση. Δηλ. γυρίζει και πάλι στο εργοστάσιο γυαλιού, όπου λιώνει μαζί με άλλα και φτιάχνονται καινούρια μπουκάλια.

Αντίθετα, αν παρακολουθήσουμε το δρόμο που ακολουθεί ένα μπουκάλι, που δεν είναι επιστρεφόμενο, θα δούμε πως ξεκινά από το εργοστάσιο κατασκευής κι αφού αδειάσει πετιέται στην ανακύκλωση και γυρίζει πάλι για λιώσιμο.

Στο σχήμα που ακολουθεί απεικονίζονται (παρουσιάζονται) οι διαδρομές των μπουκαλιών – των επιστρεφόμενων και αυτών της μιας χρήσης. Κάνε κλικ πάνω του, “κατέβασε το”, κόψε τα διπλανά εικονίδια και κόλλησέ τα στη σωστή θέση.

Κάνε κλικ στην εδώ για να δεις τη λύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.